Několik sladkokyselých okurek, olej, petrželka, několik malých rajčat.
Odkapané sladkokyselé okurky nakrájíme na kolečka, pokládáme na hliníkovou fólii a potíráme olejem. Rožníme 3 – 4 minuty do zlatožluta.
Podáváme jako chutnou přílohu ke grilovaným mořským rybám, hovězím plátkům či studenému rostbífu. Především pro barevný efekt přidáme na fólii několik malých rajčat, která grilujeme společně. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.
Doba přípravy: 10 min.
Při grilování hraje důležitou úlohu promyšlená organizace celého procesu. Nic neponecháváme náhodě. Příloha musí být hotová a připravená současně s griládou. Svou pověst výtečných pochoutek získala grilovaná masa také tím, že byla podávána čerstvá. Přihříváním ztrácí griláž na kvalitě.