Ingredience: 8 středně velkých brambor, snítka rozmarýnu, 60ml brandy, 60ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, špetka drceného kmínu, sůl, pepř
Postup: Brambory pouze důkladně opláchneme a ponecháme ve slupce. Nakrájíme na plátky o síle 1 cm a rozložíme na plochu. Z obou stran plátky osolíme, opepříme a zakápneme brandy. Do hmoždíře si mezitím nasekáme rozmarýn a kmín, které zalijeme olivovým olejem a důkladně spolu rozmělníme, aby se aroma dostalo do oleje. Brambory naskládáme do misky a potíráme směsí rozmarýnového oleje. Vše necháme marinovat minimálně 24 hodin, aby se všechny chutě a vůně dostaly do brambor. Druhý den vkládáme plátky brambor na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak jsou připraveny k servírování.
Tento recept může být použit jako příloha ke grilovaným masům, ale i jako vegetariánský pokrm. V případě vegetariánského pokrmu je vhodné připravit na zjemnění tvaroh s nasekanou pažitkou a jarní cibulkou.