Ingredience: 8 stejně velkých brambor, 100 g uzeného masa, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, 4 stroužky česneku, řapíkatý celer, pažitka, 16 plátků sýru gouda, 50g sýru niva, sůl, pepř
Postup: Nejprve si brambory vcelku a neloupané dáme napůl uvařit. Stačí 10 minut ve vroucí vodě. Pak brambory vyjmeme a necháme chladit. Vychladlé brambory rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřek tak, aby okolo slupky zůstala vrstva asi 0,5 cm brambory. Do misky si připravíme najemno nakrájené uzené, společně s najemno nakrájenými cibulemi, česnekem, nadroleným sýrem niva, kostičkami řapíkatého celeru a pažitkou. Přidáme také vnitřky brambor, ochutíme solí, pepřem a zamícháme. Touto směsí plníme poloviny brambor, které pak každou zvlášť zabalíme do alobalu. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme asi 20 minut. Pak brambory vyjmeme z alobalu a vrchní část poklademe plátky sýru gouda.
Vhodná příloha: bez přílohy