Ingredience: 200 g lilku, sůl, pepř, olivový olej, 200 g anglické slaniny, grilovací koření, sójová omáčka, mletý zázvor, piniové oříšky
Postup: Tohle je dost speciální recept, grilování rolek je neobvyklá záležitost v podmínkách, ve kterých jsme, ale to neznamená, že by si člověk tento pokrm nemohl dopřát. Lilek si omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky. Osolíme a opepříme. Dobrou anglickou slaninu si nakrájíme na plátky nebo už ji tak rovnou koupíme. Doma si ji namočíme do marinády, ne, nakládat ne, jen se tam tak poválí – smícháme olivový olej, grilovací koření, sójovou omáčku, mletý zázvor, sůl a pepř. Lilek si promícháme s piniovými oříšky, které se mohou nadrtit či umlet, to už je na každém, jakou zvolí formu. Tato směs se zabalí do anglické slaniny a dá se na rozpálený gril. Ještě závitky pokapeme olivovým olejem a zprudka grilujeme po všech stranách. Když jsou hotové, dáme si je na talíř, můžeme posypat oříšky, pokud nám ještě nějaké zbyly a udělat efektní ozdobu díky omáčce vlastní chuti.
Vhodná příloha: těstoviny, pěčivo