Grilovaná žebra s tymiánem a kořením

Grilovaná žebra s tymiánem a kořením

Grilovaná žebra s tymiánem a kořením
Grilovaná žebra s tymiánem a kořením

Ingredience: 200 g hovězích steaků, sůl, pepř, olivový olej, citrónová kůra a šťáva, chilli koření, hořčice, sójová omáčka, grilovací koření, bílé suché víno, ocet, med, cibule, cukr, barevný pepř, hrášek

 

Postup: Žebra patří mezi jedno z nejčastějších druhů mas, které se grilují. Někomu to možná přijde, že jsou už tak trochu z módy, jak se říká, ale to není pravda. Má je rádo mnoho lidí a dnes si ukážeme jednoduchý a přitom velice chutný recept. Žebra si jako první omyjeme a osušíme. Připravíme si takovou jemnou omáčku, kterou budeme používat na jejich potírání během grilování. Smícháme si olivový olej, trochu soli a pepře, tymián, majoránku a šťávu z citrónu. Jak je vidno, je to opravdu jednoduchá a jemná směs, takže se to hodí i pro lidi, kteří nemusí pálivé. Žebra si pokapeme olivovým olejem, rozpálíme si gril a grilujeme. Během procesu potíráme omáčkou ze všech stran. Tento proces opakujeme, dokud maso není hotové. Když je tedy hotové, tak si ho dáme na talíře a můžeme podávat s přílohou, v tomhle případě se může doplnit něčím svěžejším, například zeleninou, nebo na druhé straně silnější chuti. Na maso se ještě může natrhat například saturejka, petrželka a tak podobně.

 

Vhodná příloha: česneková bageta, chléb

Related Posts