Teplý salát z grilovaných plátků cukety a žampionů a víně

Teplý salát z grilovaných plátků cukety a žampionů a víně

Teplý salát z grilovaných plátků cukety a žampionů a víně
Teplý salát z grilovaných plátků cukety a žampionů a víně

Ingredience: cuketa 400g, 400g větších žampiónů, 1 větší cibule, 1hrst nasekané petržele, 1hrst nasekané pažitky, 3 snítky rozmarýnu, 6 lístků bazalky, hrst rukoly, 100 ml suchého bílého vína50ml olivového oleje, sůl, pepř

 

Postup: Cuketu i žampiony nakrájíme na plátky o síle 0,5-1cm. Rozložíme si na prkénko a z obou stran posolíme a opepříme. Do misky si nalijeme olivový olej, do kterého přidáme nasekané bylinky – petržel, pažitku, rozmarýn, bazalku a rukolu. Bylinky ještě trochu osolíme a opepříme a vložíme k nim plátky cukety. Vše promícháme, přikryjeme a necháme přes noc uležet v chladu a temnu. Žampionové plátky necháme marinovat přes noc v bílém víně. Druhý den plátky cukety a žampiónů vyndáme a vložíme na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Vše grilujeme 3 minuty z každé strany a pak sundáme. Všechny suroviny můžeme promíchat jako salát nebo podávat odděleně, jen přelité trochou bylinkové marinády.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s česnekovým máslem

Related Posts