Ingredience: 300 g masa – drůbež, 300 g zeleniny – rajčata, papriky, kedlubny a tak dále, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, česnek, med, tvaroh
Postup: Tady je na výběr několik druhů masa, pokud možno však z drůbeže. Nejprve si připravíme maso. Začneme klasicky, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Naložíme ho do jednoduché marinády – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. Necháme marinovat přes noc. Nyní tu máme zeleninu. Tu si vybereme dle vlastního výběru. Omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a překrájíme na menší kousky. Na ně si připravíme také sladkou marinádu – olivový olej, sůl a med. Zeleninu si napícháme na špízy, je vcelku jedno, jaké je pořadí, ale můžeme to dělat podle barev. Pak vložíme celé špízy do této marinády. Když je budeme z ní vytahovat, tak se to bude lepit, ale s tím se nedá nic dělat, u vaření nemůžeme zůstat úplně bez poskvrnky. Necháme marinovat přes noc. Druhý den si všechno z marinády vytáhneme – jak maso, tak i špízy. Vložíme na rozpálený gril, grilujeme zprudka a můžeme pokapat ještě olivovým olejem. Když je všechno hotové, můžeme si dát na talíř. Ještě si připravíme dip – tvaroh, utřený česnek, olivový olej a sůl, vše promícháme.
Vhodná příloha: dipy, brambory