Ingredience: 2 lilky, 250g tvarohu, 1 hrst kopru, sůl, pepř, olivový olej, 2 rajčata, vinný ocet, 1 citron
Postup: Lilek důkladně opláchneme a nakrájíme po délce na plátky o síle 0,5cm. Takto nakrájený lilek posolíme z obou stran a plátky vložíme na rozpálený gril. Z každé strany grilujeme 2 minuty a potíráme čistým olivovým olejem. Mezitím si do misky dáme tvaroh, který osolíme a opepříme. Tvaroh zakápneme citrónovou šťávou a přidáme nasekaný kopr. Do menší misky si na malé kousky nakrájíme rajčata, která také osolíme a zakápneme vinným octem. Promícháme a přidáme do tvarohu a spojíme. Grilované lilky si rozložíme na plochu a potíráme je tvarohem s rajčaty. Pak zabalíme a zajistíme špejlí, aby se nerozpadly.
Vhodná příloha: celozrnné pečivo
zdroj – Specializovaný web o rajčatech