Ingredience: 3 střední červené řepy, 100ml červeného vína, 4 hrsti rukoly, 200g jader vlašských ořechů, špetka skořice, 3 bobkové listy, 7 stroužků česneku, 2 červené cibule, sůl, pepř, 1 lžička sezamových semínek, 1 citron, olivový olej
Postup: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Do misky si nalijeme červené víno a přidáme skořici, bobkové listy a sůl. Důkladně promícháme a vložíme do misky plátky červené řepy. Opět důkladně promícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Mezitím si do větší misky dáme propláchnutou rukolu, kterou ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme a necháme uležet. Plátky červené řepy vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme 7 minut z každé strany. Na gril si také vložíme pánvičku, kde na oleji orestujeme stroužky česneku rozdělené na poloviny, kolečka cibule a jádra vlašských ořechů. Po ugrilování řepu nakrájíme na kostky a vložíme k rukole. Přidáme také obsah pánvičky a důkladně promícháme. Na talíři ještě každou porci salátu jemně posypeme sezamovými semínky.
Vhodná příloha: Rozpékaná celozrnná bageta s bylinkovým máslem