Salát z grilované zeleniny s medovým dipem

Grilled tomatoesIngredience: 6 velkých rajčat, 2 salátové okurky, 3 papriky (nejlépe barevné) 1 cuketa, kousek dýně, sůl, pepř, olivový olej, 100ml majonézy, 2 lžičky medu, 1 citron

 

 

Postup: Rajčata si rozkrojíme na poloviny. Všechny ostatní druhy zeleniny nakrájíme na proužky o síle 2cm. Vše rozložíme na prkénko a posolíme. Pak ještě pokapeme olivovým olejem a můžeme vložit na gril. Vše grilujeme 4-5minut z obou stran. Mezitím si přendáme majonézu do misky, přidáme 2 lžičky medu, polovinu šťávy z citrónu, opepříme a důkladně promícháme. Grilovanou zeleninu nakrájíme na kostky promícháme ve velké misce. Do menších misek pak servírujeme jednotlivé porce, které jemně přeléváme medovým dipem. Tento recept je vhodný jako lehký zeleninový hlavní chod i jako příloha k masitým pokrmům.

© Viktor – Fotolia.com

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts