Salát z listového špenátu, hlávkového salátu, avokáda a grilovaného kuřecího

Salát z listového špenátu, hlávkového salátu, avokáda a grilovaného kuřecího

Salát z listového špenátu, hlávkového salátu, avokáda a grilovaného kuřecího
Salát z listového špenátu, hlávkového salátu, avokáda a grilovaného kuřecího

 

Ingredience: 1 listový salát, 150g listového špenátu čerstvého, 1 avokádo, 200g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 limetka, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej na marinádu

 

Postup: Nejprve si připravíme marinádu na maso. Do misky nalijeme olej, se kterým smícháme grilovací koření, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z omyté limetky. Do této marinády vložíme maso a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Mezitím si můžeme připravit salát. Do vroucí vody si vložíme uvařit vejce, které poté necháme vychladit a oloupeme. Hlávkový salát a špenátové listy si omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Salát natrháme na menší kousky, jednotlivé listy špenátu necháme vcelku. Avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky a přidáme do misky. do misky také přidáme uvařená vejce, nakrájená na měsíčky. Vše osolíme, opepříme a zakápneme š´távou z limetky. Pak vložíme na gril kuřecí maso, které grilujeme 4-5 minut z obou stran. Při grilování maso potíráme zbylou marinádou. Když je maso hotové, nakrájíme ho na tenké plátky, které poklademe na salát a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: čerstvé nebo rozpečené pečivo na grilu

 

© Barbro Bergfeldt – Fotolia.com

Related Posts