Kuřecí burgery s čedarem a salátem Coleslaw

Kuřecí burgery s čedarem a nakopnutým Coleslawem

Ingredience:

1 hrnek majonézy

Kuřecí burgery s čedarem a salátem Coleslaw
Kuřecí burgery s čedarem a salátem Coleslaw

jogurt nebo farmářský dressing (záleží, čemu dáváte přednost)

1 lžíce oblíbené pálivé omáčky

šťáva z jedné limetky

1/2 nasekaného čerstvého listu petržele

sůl a čerstvě namletý pepř

 1/2 malého červeného zelí (rozpůleného a následně rozkrájeného na tenké plátky)

1 červená paprika očištěná a nakrájená

6 cibulí najemno nakrájených na plátky

1 kg mletého kuřecího masa

 1/2 hrnku oblíbené omáčky na grilování

 250 g čedaru nakrájeného na plátky

 Extra Virgin olivový olej

 4 – 6 housek

Detaily receptu:

Na Coleslaw budete potřebovat smíchat v míse farmářský dressing, pálivou omáčku, limetkovou šťávu, petržel, sůl a pepř. Přidáte plátky zelí, červenou papriku a půlku cibule. Zamíchejte všechno a servírujte k hotovým burgerům.

V další misce promíchejte kuřecí maso, omáčku na grilování, nakrájený čedar, zbytek cibule, sůl a pepř.

Směs rozdělte na stejných 4-6 dílů. Vymodelujte stejně velké karbanátky. Tloušťka karbanátků samozřejmě ovlivňuje délku přípravy.

Vajíčko rozpalte na 205°C.

Karbanátky potřete olivovým olejem a dělejte je každou stranu 5 až 6 minut, dokud se nepropeče.

Před doděláním posledního burgeru si rozpečte housky, do kterých budete maso dávat a nakonec všechno dolaďte Coleslawem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *