Berlínský toast

4 plátky toastového chleba, 3 lžíce másla, 1 cibule, 1 zelená paprika, 4 plátky anglické slaniny (asi 1 cm silné), 4 plátky sýra

Toastové chleby upečeme v polovině másla z jedné strany pěkně dozlatova a křupava. Pak chléb vyjmeme z tuku, který uschováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme rovněž na kolečka. Kolečka cibule a papriky mírně osmažíme ve zbylém tuku při mírné teplotě po dobu asi 10 minut.

Toastové chleby obložíme z neopečené strany nejdříve kroužky cibule a papriky a pak vždy jedním plátkem anglické slaniny. Nahoru přidáme strouhaný sýr a nastrouhané zbylé máslo. Chleby grilujeme v předehřátém grilu nebo pečící troubě na horní posuvné liště asi 4 minuty.

Příloha: jemný zeleninový salát.

Doba přípravy: 20 min.

Related Posts