Ingredience: 4 plátky hovězí svíčkové nebo roštěnce (cca 150g), 40ml ginu, 100ml červeného vína, 2 kusy bobkového listu, ½ celeru, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 2 kusy šalotky, sůl a pepř.
Postup: Kousky svíčkové jemně naklepeme pěstí, a vložíme do zapékací mísy. Červené víno smícháme se šalotkou, bobkovým listem a tymiánem. K této směsi přidáme nadrobno nakrájenou mrkev s celerem, důkladně promícháme a přelijeme do misky s masem. Poté ještě přidáme gin. Přikryjeme folií a necháme v chladném místě marinovat 2 hodiny. Poté maso vyjmeme, osušíme utěrkou, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme z každé strany 4 minuty, pokud chceme mít maso medium. Pokud chceme mít maso propečené, grilujeme 6 minut.
Vhodná příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory