Filety z kapra

Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem

Filety z kapra Image courtesy of vitasamb2001 at FreeDigitalPhotos.net
Filety z kapra Image courtesy of vitasamb2001 at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 1 kapr, 3 snítky tymiánu, 10ml olivového oleje, 16 tyčinek chřestu, sůl, pepř, čerstvá petrželka.

 

Postup: Kapra důkladně omyjeme zbavíme kůže tak, aby zůstalo pouze čisté maso. Maso následně pečlivě nakrájíme na stejně velké filety. Tyto masové filety potíráme směsí nadrceného tymiánu, nadrobno nakrájené čerstvé petrželky soli a pepře. Aby se ingredience zapracovaly přímo do masa, můžeme maso drobně na povrchu nakrájet. Filety z kapra vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 7 minut z každé strany. Při grilování potíráme zbylou směsí oleje s kořením. Mezitím si 5 minut uvaříme chřest ve slané vodě, po vyjmutí oloupeme  necháme okapat a vkládáme na gril k masu na 2-3 minuty. Rybu podáváme na talíři obloženou chřestem a plátkem citronu na pokapání. Podobný postup je možné použít i na další recepty na kapra, nejen na rybí filety

 

Vhodné přílohy: Grilovaná zelenina.

Related Posts

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

[caption id="attachment_4499" align="alignright" width="300"] Grilovaná nasládlá vepřová žebra[/caption] Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón,
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,