Kuřecí hroty v kukuřičných lupíncích s kečupovo-hořčičným dipem

satayIngredience: 800g kuřecích prsou, 150g kukuřičných lupínků, 2 chilli papričky, 200ml mléka, 50g mouky, 2 vejce, 4lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce krémžské hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 pomeranč, sůl, pepř, grilovací koření, olej

 

Postup: Kuřecí prsa si omyjeme, opláchneme a nakrájíme na větší nudličky tak, aby na jedné straně šla nudle do špičky.  Poté posypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a necháme 2 hodiny marinovat. Do menší misky spojíme oba druhy hořčice kečupem a přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru. Také promícháme a necháme uležet. Do mléka rozklepneme vejce přidáme mouku a vytvoříme těstíčko. Do těstíčka přidáme i nasekané chilli papričky. Kukuřičné lupínky dáme do misky a rozdrtíme pěstí téměř nadrobno. Kuřecí prsa pak vyjmeme, napíchneme na špejli, namočíme v těstíčku, obalíme v rozdrcených lupíncích a vložíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z obou stran 3-4 minuty a můžeme podávat. Hosty necháme, aby si sami nabírali dip nebo polévali maso.

 

Vhodná příloha: brambory v alobalu

 

© wong yu liang – Fotolia.com

Related Posts