Hovězí mleté biftečky s dušenou cuketou a sýrem chedar

Fried cutlets with vegetablesIngredience: 800g hovězího mletého masa, 1 červená cibule, 1 menší jarní cibulka, 1 lžičky worcesterové omáčky, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 1 cuketa, 20g másla, špetka kari, 3 lístky bazalky, 4 plátky anglické slaniny, 8 plátků sýru chedar.

 

Postup: Mleté hovězí maso si vložíme do misky a dochutíme solí, pepřem a přidáme také worcesterovou omáčku. K masu dáme také najemno nakrájenou červenou cibulku a prolisované 3 stroužky česneku. Na spojení přidáme vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme a necháme 3 hodiny v chladu. Na gril si mezitím položíme grilovací pánev, na které necháme rozpustit máslo. Na máslo necháme zesklovatět nakrájenou jarní cibulku společně s plátky zbývajícího česneku. Pak na pánev přidáme také nakrájené kostky anglické slaniny. Necháme restovat asi 2 minuty. Mezitím si oloupeme cuketu a nakrájíme na malé kostky. Ty vložíme také do pánve, necháme 1 minutu restovat a pak zalijeme 200ml vody. Cuketu necháme dusit, než změkne a pak slijeme vodu. Z masa tvoříme placička a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran po dobu 6-7  minut. Minutu před sundáním z grilu na každou placku dále lžíci dušené cukety a překryjeme plátkem sýru chedar. Necháme sýr rozpustit a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: pečené brambory, steakové hranolky

 

© openas70 – Fotolia.com

 

Related Posts