Vegetariánský hamburger bez housky

Vegetariánský hamburger bez housky

Vegetariánský hamburger bez housky
Vegetariánský hamburger bez housky

 

Ingredience: 8 velkých hlav žampionu portobello, 4 listy ledového salátu, 1 velká červená cibule, 4 plátky sýru chedar, 2 rajčata, sůl, pepř, hořčice nebo kečup (podle chuti)

 

Postup: Žampiony portobelolo nám v tomto receptu na hamburger budou plnit funkci klasických bulek na hamburgery. Proto z nich odstraníme nohy a necháme pouze hlavy. Ty ze spodní strany osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a rajčata také. Žampiony portobello vložíme na gril, společně s cibulí a rajčaty. Vše grilujeme 3 minuty z obou stran. Vše sundáme z grilu, spodní žampion můžeme natřít kečupem nebo hořčicí a vrstvíme postupně salát, cibuli, sýr, rajče a nakonec znovu přiklopíme hlavičkou portobello.

 

Vhodná příloha: grilované brambory s restovanými nožičkami portobello na másle

 

 

 

© snyfer – Fotolia.com

 

Related Posts

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

[caption id="attachment_4499" align="alignright" width="300"] Grilovaná nasládlá vepřová žebra[/caption] Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón,
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,