Ingredience: 8 velkých hlav žampionu portobello, 4 listy ledového salátu, 1 velká červená cibule, 4 plátky sýru chedar, 2 rajčata, sůl, pepř, hořčice nebo kečup (podle chuti)
Postup: Žampiony portobelolo nám v tomto receptu na hamburger budou plnit funkci klasických bulek na hamburgery. Proto z nich odstraníme nohy a necháme pouze hlavy. Ty ze spodní strany osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a rajčata také. Žampiony portobello vložíme na gril, společně s cibulí a rajčaty. Vše grilujeme 3 minuty z obou stran. Vše sundáme z grilu, spodní žampion můžeme natřít kečupem nebo hořčicí a vrstvíme postupně salát, cibuli, sýr, rajče a nakonec znovu přiklopíme hlavičkou portobello.
Vhodná příloha: grilované brambory s restovanými nožičkami portobello na másle
© snyfer – Fotolia.com