Pro grilování v místnosti jsou k dispozici následující přístroje.
Stolní elektrický gril. Jeho topné plochy, obvykle z nerezavějícího materiálu, je nutno uvést na požadovanou teplotu asi 5 – 10 minut před zahájením vlastní úpravy. Na elektrickém stolním grilu lze připravovat menší grilády, jako plátky masa, uzeninu a zeleninu. Na otočném roštu lze upravit i větší kusy pečeně. V tomto přístroji lze dobře provádět i zapékání; některé typy se hodí i k pečení menších zákusků a koláčů.
V pečící troubě může být gril buď pevně zabudován, nebo se při konstrukci pamatovalo na grilovací adaptér, který lze přikoupit.
Kontaktní gril se skládá ze dvou rýhovaných kovových desek, mezi něž se potravina určená ke grilování pevně sevře. I zde je hlavním zdrojem energie sálavé teplo.
Grilovací pánev je ze silné litiny či hliníku se dnem rýhovaným do čtverců. Na potřebnou teplotu se uvede buď ne elektrickém plotýnkovém vařiči, nebo někdy i přímo na plynovém plameni.
V tzv. gril-toasteru lze grilovat menší kousky masa; hlavně ho však používáme při přípravě toastů, k mírnému opékání příkrmů a k jejich zapékání. Lze v něm i přihřívat polévky, případně rozmrazovat mražené výrobky.
Ke stolnímu elektrickému grilu a ke grilu v troubě patří jako příslušenství i otočný rožeň, stojánek a souprava malých (šašlikových) jehlic k přípravě grilád, pánvička na omastek, grilovací rošt, speciální grilovací mříž a nářadí k manipulaci s griládami (k obracení, nadzdvihování, potírání apod.).
Jak již bylo řečeno, pracují všechny grilovací přístroje na základě využití sálavého tepla, což se zdá být rozporné především u kontaktního grilu a grilovací pánve. Faktem je, že oba tyto přístroje produkují vedle kontaktního (dotykového) tepla i značné množství sálavé energie, tvořící se v důsledku značného zahřátí příslušných kovových ploch. Na elektrickém grilu lze realizovat i všechny recepty určené pro úpravu nad teplem dřevěného uhlí. Přitom je nutno si uvědomit, že doba, než bude pokrm hotový, bude u elektrického grilu vždy kratší než ve volné přírodě nad otevřeným grilem s dřevěným uhlím (tzv. uhelným grilem).
Horní desku domácího elektrického grilu nenecháme nevyužitou. Během grilování na ní přihříváme přílohu a omáčky nebo na ní předehříváme talíře.