½ šálku másla nebo ztuženého pokrmového tuku, ½ stroužku česneku, 2 lžíce mouky, 1/3 šálku vody, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 ½ lžíce cukru, 1 lžička soli, špetka Tabaska.
V malém rendlíku rozpustíme tuk, přidáme utřený česnek a necháme zpěnit. Přidáme vodu, povaříme několik minut a vmícháme mouku. Vaříme na mírném ohni, sejmeme a vmícháme ostatní přísady. Vaříme na středním ohni a stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky.
Citrónová zálivka je vhodná ke grilované rybě a grilovanému kuřeti.
Doba přípravy: 30 min.
Ke griládám podáváme také různé ozdoby z másla. Použijeme lžíci, vroubkovaný nůž nebo jiný speciální nástroj, který krátce vnoříme do horké vody. Stejnoměrnými tahy vykrajujeme z ne příliš studeného másla ozdobné svitky, růžice nebo plátky, které před použitím přechováme v misce se studenou vodou, do které jsme vhodili několik kostek ledu.