Grilované kuřecí špízy dvou chutí v kabátku ze slaniny

skewer with chicken and baconIngredience: 250g kuřecích prsních řízků, 250g kuřecích stehenních řízků, 15 plátků anglické slaniny, 2 lžíce kari, 1 hruška, bazalka, snítka tymiánu, sůl, pepř, olej

 

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky a oba druhy vložíme do samostatných misek. Ke kostkám kuřecích prsou přidáme kari, nastrouhanou hrušku, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme uležet v chladu. Ke kostkám ze stehen přidáme pouze lístky bazalky, nasekaný tymián, osolíme a zakápneme olejem. Oba druhy necháme marinovat asi 2 hodiny.  Po uplynutí této doby masa zabalíme do plátku slaniny a střídavě napichujeme na namočené špejle nebo grilovací jehlici. Grilujeme 8 minut a stále špízy otáčíme.

© Marco Mayer – Fotolia.com

Vhodná příloha: opékané brambory, bramborová kaše

Related Posts