Filet z lososa s koprem a grilovanými paprikami

salmon steak with vegetablesIngredience: 1 losos (cca. 2kg), plechovku sterilovaného kopru nebo 40g čerstvého, 1citron, kadeřavá petržel, sůl, pepř, olivový olej, 3 červené papriky

 

Postup: Lososa si nejprve vykostíme, očistíme a zbavíme kůže. Očištěného lososa rozkrájíme na filety o váze 150g. Takto připravené filety vložíme do misky. K masu přidáme kopr (při použití sterilovaného nejprve kvalitně přecedíme), nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme opepříme. Papriky ,nakrájené na plátky přidáme také k masu, aby pochytili vůni kopru. Vše promícháme a zakápneme olivovým olejem a necháme 1,5hodiny v chladu. Poté maso vyjmeme, očistíme utěrkou a vkládáme na rozpálený gril kde grilujeme 4-5 minut z obou stran. Papriky grilujeme pouze 2 minuty z každé strany.

© Maksim Shebeko – Fotolia.com

Vhodná příloha: šťouchané brambory, pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1