Kuřecí prso napuštěné medem a posypané chilli

Kuřecí prso napuštěné medem a posypané chilli

Kuřecí prso napuštěné medem a posypané chilli
Kuřecí prso napuštěné medem a posypané chilli

© Viktor – Fotolia.com

Ingredience: 4 kuřecí prsa, 40ml medu(tekutého), sůl, pepř, chilli, 6 lístků bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičky mletého chilli

 

Postup: Kuřecí prsa ponecháme vcelku, jen je zbavíme povrchových blan. Maso pak opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Do vstřikovače marinády natáhneme 40ml medu. Pokud nemáte vstřikovač marinády, může pomoci obyčejná injekční stříkačka. Díky ní vstřikujeme po malých dávkách med přímo do masa. Med zvýrazní chuť mnohem více, než kdyby byl jen na povrchu. Z oleje, soli, pepře a lístků bazalky si připravíme marinádu, ve které necháme maso uležet 4 hodiny. Pak maso vyndáme z marinády a z obou stran lehce posypeme mletým chilli kořením. Pak můžeme maso vložit na gril, kde na středním plameni grilujeme 5 minut z každé strany. Před podáváním můžeme kuřecí prso nakrájet na tenčí plátky.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát, pečivo

 

© Viktor – Fotolia.com

Related Posts