Grilované krevety s chutí Mojito

Grilované krevety s chutí Mojito

Grilované krevety s chutí Mojito
Grilované krevety s chutí Mojito

Ingredience: 20 menších krevet, 1limetka, 40ml bílého rumu, 1 lžička třtinového cukru, 6 lístků máty, olivový olej

 

Postup: Krevety vložíme na 1-2 minuty do vroucí vody povařit. Díky vaření získají krásnou růžovou barvu. Po vyjmutí z vroucí vody je propláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout. Pak zbavíme krevety nožiček a krunýře. Do misky si vymačkáme šťávu z limetky, nasekáme lístky máty, přidáme bílý rum a třtinový cukr. Vše ještě smícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a vložíme do misky také krevety. Necháme 3 hodiny uležet v chladu, aby krevety stihly nasát chuť. Pak je vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 2 minuty z obou stran.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát

 

© BlueOrange Studio – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1