Ingredience: 20 menších krevet, 1limetka, 40ml bílého rumu, 1 lžička třtinového cukru, 6 lístků máty, olivový olej
Postup: Krevety vložíme na 1-2 minuty do vroucí vody povařit. Díky vaření získají krásnou růžovou barvu. Po vyjmutí z vroucí vody je propláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout. Pak zbavíme krevety nožiček a krunýře. Do misky si vymačkáme šťávu z limetky, nasekáme lístky máty, přidáme bílý rum a třtinový cukr. Vše ještě smícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a vložíme do misky také krevety. Necháme 3 hodiny uležet v chladu, aby krevety stihly nasát chuť. Pak je vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 2 minuty z obou stran.
Vhodná příloha: zeleninový salát
© BlueOrange Studio – Fotolia.com