Zapékané brambory v alobalu plněné sýrem a šunkou

sliced baked potatoIngredience: 8 větších nových brambor, 150g sýru ementál, 100g šunky od kosti, sůl, tymián, máslo

 

Postup: Brambory důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavily veškerých nečistot. Brambory nařízneme z vrchu do ¾ její tloušťky. Mezitím si sýr rozkrájíme na menší tenké plátky a totéž uděláme také s šunkou. Plátky sýra a šunky vkládáme střídavě do nařezaných částí brambory. Když je brambora naplněna, položíme jí na alobal, posypeme solí, nadrceným tymiánem a navrch dáme plátek másla. Pak do alobalu zabalíme celou bramboru. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme 35-40 minut na mírném ohni. Podáváme na talíři bez alobalu.

© M.studio – Fotolia.com

Tento recept může být použit jako příloha k masům i jako předkrm

Related Posts