Nadívané kuřecí prso směsí lesních hříbků

Nadívané kuřecí prso směsí lesních hříbků

Nadívané kuřecí prso směsí lesních hříbků
Nadívané kuřecí prso směsí lesních hříbků

Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 200g čerstvých nebo sušených hříbků, 50g másla, 4 stroužky česneku, 1 šalotka,1 lžička mletého kmínu, sůl, pepř grilovací koření, olej, snítka rozmarýnu

 

Postup: Kuřecí prsa necháváme vcelku a důkladně očistíme. Mezitím si na pánvi necháme rozehřát máslo a na něj vložíme orestovat plátky česneku. Když začíná česnek zlátnout, přidáme hříbky. Dochutíme kmínem, solí, pepřem a zbytkem rozmarýnu a necháme restovat asi 5 minut. Do misky si připravíme marinádu. Marinádu připravíme spojením oleje, grilovacího koření, soli, pepře a poloviny množství nasekaného rozmarýnu. Vše důkladně promícháme a necháme uležet v chladu 2 hodiny. Prsa rozložíme na prkénko, vytvoříme v nich kapsu a plníme restovanými hříbky. Otvor zajistíme špejlemi, aby se neotevřel. Pak každý závitek ještě zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Necháme v alobalu grilovat 20 minut a pak alobal sundáme a plátky vložíme zpět. Maso již bude zatažené, takže se závitky nerozdělají, ani když provázek ohoří. Bez alobalu necháme grilovat ještě 10 minut a potíráme maso zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: dušená zelenina

Related Posts