Rožněné kuře plněné bylinkami, olivami a brusinkami

 Grilled chicken with greens on a white backgroundIngredience: 1 kuře, 50g oliv, 50g sterilovaných brusinek, 1hrst dlouholisté petržele, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst pažitky, 6 lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, 25g másla, sůl, mletý pepř, špetka olivového oleje

 

Postup: Kuře důkladně omyjeme, zbavíme zbytků peří a osušíme utěrkou. Petrželku, bazalku, pažitku a rozmarýn si nasekáme na větší kousky, zakápneme olivovým olejem, jemně osolíme a necháme ustát. Dovnitř kuřete bez drobů vložíme rozpůlenou cibulku, oloupané stroužky česneku, olivy, brusinky a nakonec také bylinky. Ještě vložíme máslo a otvory pečlivě zacelíme pomocí špejlí tak, aby se při otáčení nic nedostalo ven. Celý povrch kuřete pak potřeme solí a pepřem, napíchneme kuře na rožeň a dáme nad gril nebo nad přímý oheň. Nad mírným ohněm necháme grilovat1,5hodiny a potíráme pouze čistým olivovým olejem. Pak kuře sundáme, vyndáme obsah uvnitř kuřetem který můžeme využít například do šťouchaných brambor a kuře rozdělíme na čtvrtiny. Můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory se směsí, která byla uvnitř kuřete

 

© nicknick_ko – Fotolia.com

Related Posts