Hovězí závitky plněné špenátem a petrželí v alobalu

Juicy beef rolls with parsley and lettuceIngredience: 600g hovězí kýty, 150g listového špenátu, 1 hrst dlouholisté petržele, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 50g másla, sůl, pepř

 

Postup: Hovězí maso odblaníme a opláchneme. Pak maso nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které si rozložíme a naklepeme paličkou. Plátky masa osolíme a opepříme z obou strana a necháme uležet. Mezitím si na gril dáme pánev, na které si necháme rozpustit máslo. Na másle si necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme špenát a nasekanou petrželku, promícháme a necháme ještě minutu restovat. Touto směsí naplníme závitky z hovězího masa, které rolujeme a zajistíme špejlí. Pak celý závitek zabalíme do alobalu a vložíme a středně rozpálený gril. Grilujeme pozvolna po dobu 30 minut. pak sundáme alobal a necháme ještě 2 minuty opéct pouze maso a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: zeleninová rýže

 

© diamant24 – Fotolia.com

Related Posts