Bylinkové steaky

Bylinkové steaky

Bylinkové steaky
Bylinkové steaky

Ingredience: 300 g hovězího masa, olivový olej, sůl, mletý pepř, česnek, bylinky dle vlastního výběru, máslo, petrželka, veka

 

 

Postup: Tento recept nebude až tak obvyklý – použije se potravinářský špagát. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř a česnek. V této směsi necháme maso natáhnout tři dny – 72 hodin. Když uplyne tato lhůta, rozpálíme si gril a maso si vyndáme z marinády. Vezmeme si bylinky dle vlastního výběru a potravinářský špagát či gumičky. Bylinky si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, přiložíme ke steakům a zavážeme je špagátem či gumičkou. Takto nachystané je vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové steaky si vyndáme na talíř, sundáme provázek a nachystáme si přílohu. V misce si smícháme rozpuštěné máslo, sůl, utřený česnek a nasekanou petrželku. Důkladně rozmícháme. Vezmeme si veku a každý krajíček potřeme připravenou směsí. Nachystáme si alobal, pomažeme ho máslem a vkládáme namazané plátky veky, zabalíme a grilujeme. Když jsou takto připravené balíčky hotové, vyndáme si je na talíř, rozbalíme, veku vyložíme a přidáme k připraveným steakům. Jedná se o velmi jednoduchý recept celkově, takže to zvládne určitě každý.

 

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts