Flambovaný hovězí biftek na červeném pepři s bylinkovým máslem,

Grilled bbq steaks with fire flamesIngredience: 800g falešné hovězí svíčkové, 3 lžičky celého červeného pepře, 100g másla, snítka rozmarýnu, špetka petrželky, 6 lístků bazalky, olej, 50ml koňaku, sůl

 

Postup: Falešnou svíčkovou si nakrájíme na 4 plátky o velikosti 200g. Maso posypeme solí, nadrceným červeným pepřem, zakápneme olejem a necháme uležet hodinu v chladu. Mezitím si do povoleného másla přidáme směs nasekaných bylinek (petržel, rozmarýn, bazalka), pečlivě zamícháme a pomocí potravinové folie zabalíme do válečku. Vložíme ztuhnout do lednice. Plátky masa vložíme na rozpálený gril a můžeme potírat bylinkovým máslem již při grilování. Grilujeme maximálně 6 minut z obou stran, aby maso nebylo vysušené. Při servírování dáme vedle masa kousek bylinkového másla. Maso zakápneme koňakem a zapálíme. Flambovat můžete i na stole před hosty.

Další recepty na falešnou svíčkovou ..

© Kesu – Fotolia.com

Vhodná příloha: brambory pečené v alobalu

 

Related Posts