Ingredience: 800g hovězího jazyka, hrst koriandru, 6 stroužků česneku, olej, sůl, pepř, 2 šalotky, hrst petrželové nati
Postup: Syrový hovězí jazyk odblaníme po celém povrchu a zbavíme žilek. Nakrájíme na tenké plátky o síle 1 cm. Do všech plátků ještě provedeme podélné zářezy asi 1 cm od sebe a do poloviny hloubky jazyka, aby se lépe propekl. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Vložíme do misky, kam přidáme také najemno nakrájené šalotky, nasekaný koriandr a petrželovou nať. Vše zakápneme olejem a důkladně promícháme. Plátky hovězího jazyka z obou stran osolíme a opepříme a vložíme do misky s koriandrem, petrželovou natí, česnekem a šalotkami. Opět důkladně promícháme, v případě potřeby ještě zakápneme olejem a necháme 24 hodin uležet v chladu. Druhý den jazyk vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z každé strany.
Vhodná příloha: šťouchané brambory