
Ingredience: 300 hovězího masa, sůl, olivový olej, sušená petrželka, sušená pažitka, máslo, brambory, cukr, med, skořice
Postup: Hovězí maso je sice na přípravu poněkud tvrdší, pokud se však marinuje, tak je to něco jiného. Marinádou maso zvláční a usnadní se tak jeho příprava. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si připravíme marinádu, která bude ovšem na přírodnější způsob. Smícháme olivový olej, sůl, sušenou petrželku, sušenou pažitku, a rozpuštěné máslo. V této směsi marinujeme 48 hodin, kdo chce, může ještě o další den prodloužit, čili až na 72 hodin, ale není to nutností, jen kdo bude mít zájem. Po uplynutí této doby na marinování si maso vyndáme a vkládáme ho na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Vzhledem k době, jakou se maso tzv. máčelo v marinádě, zabere i samotná příprava na grilu méně času. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme podávat s přílohou. Na tu budeme potřebovat brambory, které si ve slupce omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Uvaříme, oloupeme a nakrájíme na širší kolečka. Dáme na máslem potřený alobal, posypeme cukrem, potřeme medem, zasypeme skořicí a přidáme na všechno plátek másla. Zabalíme a ugrilujeme doměkka. Můžeme podávat k masu.
Vhodná příloha: brambory