Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, brusinky, sójová omáčka, celerové natě, čínské zelí nebo hlávka salátu, mrkev, cibule, feferonka, ocet, cukr, brambory, tvrdý sýr, petrželka
Postup: Konečně nějaká ta flákota, řeknou si možná někteří lidé. Proti gustu žádný deputát, ovšem dneska to bude marináda, kde jsou přidané brusinky, takže začneme. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Na marinádu si smícháme tyto suroviny – olivový olej, sůl, pepř, brusinky, sójovou omáčku a celerové natě. V této směsi necháme maso tři dny, čili 72 hodin. Posléze ho vkládáme na rozpálený gril a grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme si přílohy. Jelikož je to grilovaný pokrm, musíme ho trochu odlehčit, nejlépe salátem. Zelí si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Potom ho nakrouháme. Mrkev, cibuli a feferonku si také omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Všechno nakrájíme na menší kousky a dáme do misky spolu se zelím. Přidáme ocet, cukr a sůl. Promícháme a dáme tak na hodinu vychladit do lednice. Salát podáváme k připraveným steakům. Ještě si nachystáme brambory. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Pak do nich přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a nasekanou petrželku. Všechno spolu promícháme a přidáme už k hotovému masu a salátu.
Vhodná příloha: saláty, zelenina, brambory