Grilovaná vepřová pečeně na pivuGrilovaná vepřová pečeně na pivu

Grilovaná vepřová pečeně na pivu

Grilovaná vepřová pečeně na pivuGrilovaná vepřová pečeně na pivu
Grilovaná vepřová pečeně na pivu

Ingredience: 300 g vepřové pečeně, sůl, olivový olej, pepř, grilovací koření, mletá sladká paprika, černé pivo, špenát, vejce, ocet, cibule, petrželka, česnek, plnotučná hořčice

 

Postup: Tento recept ocení nejspíš hlavně muži, protože je tam jedna surovina, kterou jich drtivá většina miluje – pivo. Nicméně to neznamená, že by tento recept nebyl pro ostatní strávníky dobrý. Takže se na to podíváme. Vepřovou pečeni si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, mletá sladká paprika a černé pivo. V této směsi necháme maso 24 hodin s tím, že by mělo jít v tomto případě do lednice. Po uplynutí této lhůty se pečeně vyndá z marinády a vkládá se na rozpálený gril, kde se griluje zprudka. Hotové maso vytáhneme na talíře a můžeme si nachystat přílohu. K tomuto masu se velmi dobře hodí salát ze špenátu. Můžeme používat jak čerstvý, tak i mražený. Pokud je čerstvý, musí se omýt pod tekoucí vodou a osušit. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a utřeme žloutky s olejem a octem. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, hořčici, pepř, nyní najemno nakrájené bílky a osolíme. Do této směsi přidáme špenát a vše spolu důkladně promícháme. Podáváme k vepřovým pečením.

 

Vhodná příloha: saláty

Related Posts