Ingredience: 600g hovězí roštěné, 3 stroužky česneku, 1 polévková lžíce hořčičných semínek, celý pepř, 3 lístky šalvěje, snítka rozmarýnu, 1 šalotka, sůl, olej na marinádu
Postup: Hovězí roštěnou nejdříve odblaníme, omyjeme a osušíme. Připravenou roštěnou nakrájíme na 4 stejné plátky. Tloušťka každého plátku by měla být minimálně 2 cm. Takto připravené plátky naklepeme pouze pěstí a vložíme do misky. Na maso vložíme česnek nakrájený na plátky, šalotku nakrájenou najemno, hořčičná semínka, celý pepř, šalvěj, rozmarýn, sůl a zalijeme olejem. Naložené maso necháme marinovat nejméně 4 hodiny v chladu. Poté maso vyjmeme, očistíme a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme nejdéle 5 minut z obou stran a postupně potíráme marinádou z misky.
© lidante – Fotolia.com
Vhodné přílohy: grilované brambory v alobalu a zelenina