Ingredience: 4 plátky vepřové kotlety bez kosti, tymián, koriandr, celý zázvor, celý pepř, sůl, olivový olej, citron, máslo.
Postup: Připravené plátky vepřové kotlety si omyjeme a očistíme. Osušené plátky vložíme do misky. Do misky si následně přidáme čerstvý nasekaný tymián a koriandr, osolíme a opepříme. 40g zázvoru si oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Zázvor také přidáme do misky, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme olivovým olejem, promícháme a necháme uležet v chladu alespoň 2 hodiny. Po vyjmutí z chladu maso očistíme a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 4-5 minut z obou stran. Při grilování otíráme rozpuštěným máslem.Podáváme s kousky citronu, aby si každý host mohl případně dochutit.
Vhodná příloha: čerstvý zeleninový salát