Grilovaný steak na čerstvém rozmarýnu

Grilovaný steak na čerstvém rozmarýnu

Grilovaný steak na čerstvém rozmarýnu
Grilovaný steak na čerstvém rozmarýnu

Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, sušený rozmarýn, větvička rozmarýnu, na oblohu zelenina nebo tropické ovoce

 

Postup: V tomto receptu se bude používat jak sušená verze, tak i čerstvá této bylinky a navíc se ještě liší i v tom, že se nebude marinovat, ale potírat. Maso si tedy umyjeme a osušíme. Smícháme si v misce olivový olej, sůl a sušený rozmarýn, což je směs připravená k potírání během grilování. Následně si ještě maso potřeme trochou olivového oleje a dáme na rozpálený gril a začneme grilovat zprudka. Jakmile jsou obě strany relativně zatáhlé, začneme potírat směsí. V průběhu grilování musíme maso několikrát otáčet, tudíž po prvním prudkém zmírníme teplotu. Nyní přišel čas na větvičku rozmarýnu. Tu položíme na maso, stále ještě na grilu. Nejprve po jedné straně a pak i po té druhé. Dělá se to z důvodu, aby maso natáhlo kromě sušené verze i tu čerstvou. Hotové maso vyndáme i spolu s větvičkou rozmarýnu a dáme si na talíř. Okolo můžeme vytvořit oblohu ze zeleniny, případně z tropického ovoce, vše dle vlastního výběru.

 

Vhodná příloha: zelenina, čalamáda, restované fazolky na másle

Related Posts