Grilovaný T-bone steak

Grilovaný T-bone steak

Grilovaný T-bone steak
Grilovaný T-bone steak

Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, kečup, cukr, med, červené víno, chilli koření, oregano, worcester, sójová omáčka, hlávkový salát, citrónová šťáva, brambory, grilovací koření

 

Postup: T-bone steak patří do hovězího masa a je přímo stvořený k tomu, aby se griloval. Dnes to bude jednoduchý recept a marináda se složí z napůl sladké a napůl pálivé chuti, to aby se to nějakým způsobem vyrovnalo. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, med, červené víno, chilli koření, oregano, worcester, sójovou omáčku, cukr a kečup. Do této marinády vložíme maso a necháme odpočinout přes noc v ledničce. Druhý den si rozpálíme gril a maso zprudka grilujeme po obou stranách. Hotové vytáhneme, dáme na talíř a ještě si připravíme lehkou salátovou ozdobu. Do misky si dáme natrhaný hlávkový salát, pokapeme ho šťávou z citrónu a promícháme. Rozložíme okolo masa na talíř. Připravíme si ještě přílohu. Brambory umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo plátky. Osolíme a posypeme grilovacím kořením. Dáme je též ugrilovat zprudka po všech stranách. Hotové přidáme k masu a salátu, můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: grilované brambory

Related Posts