Grilovaný steak na jalovci

Grilovaný steak na jalovci

Grilovaný steak na jalovci
Grilovaný steak na jalovci

Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, 300 g rajčat, sušený jalovec, oregano, tymián, snítka jalovce, ocet, cukr

 

Postup: Tentokrát se bude hovězí maso koupat ve směsi, kde je jednou z hlavních složek jalovec, a to sušený. Tak se tedy půjdeme podívat na samotnou přípravu. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Na marinádu si smícháme tyto suroviny – olivový olej, sůl, pepř, sušený jalovec, oregano a tymián. Maso necháme marinovat přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a maso zprudka grilujeme po obou stranách. Hotové vytáhneme na talíř a ještě dozdobíme snítkou jalovce. K masu si jako doplněk můžeme přidat rajčata nebo rajčatový salát. Ten si připravíme tak, že omytá a osušená rajčata si překrájíme na menší kousky, přidáme sůl, ocet a trochu cukru. Všechno spolu promícháme a můžeme si dát k masu na talíř nebo rozdělit do menších misek. Není to těžký recept, ale je třeba mít rád tyto druhy koření. Někomu možná nemusí dělat dobře jalovec či tymián. Naopak druhý to může zase zbožňovat.

 

Vhodná příloha: rajčatový salát, brambory

Related Posts