Salát s grilovaným lososem

Salát s grilovaným lososem

Salát s grilovaným lososem
Salát s grilovaným lososem

Ingredience: 300 g lososa, sůl, olivový olej, hlávkový salát, citrónová šťáva, rajčata, pomeranče, hrubozrnná sůl, cukr

 

Postup: Losos patří mezi nejvíce hodnocené ryby, co se týká kvality. Mnoho lidí se na něj potrpí, ale někteří s ním ještě třeba nemají žádné zkušenosti. Právě proto je tu dnešní recept, kdy se losos bude grilovat. Naložíme si ho do jednoduché marinády – olivový olej, sůl a citrónová šťáva. Marinujeme pouze tři hodiny. Někomu se to může zdát málo, ale u této marinády to na lososa plně stačí. Grilujeme pomalu po všech stranách. Hotové si můžeme dát na talíř a připravíme si zeleninovo-ovocný salát. Rajčata, hlávkový salát a pomeranče si omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, pomeranče též a salát si natrháme. Dáme vše do misky, posolíme hrubozrnnou solí, zasypeme trochou cukru a pokapeme citrónovou šťávou. Promícháme a přidáme k rybě. Komu by nevyhovovaly pomeranče, může si dát mandarinky, nebo to úplně vyměnit za jiné, pokud možno tropické ovoce, avšak jestli se někdo tropickému ovoci vyhýbá, není důvod, proč by si nemohl dát místo toho třeba jablka.

 

Vhodná příloha: jemné omáčky

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1