Hovězí steak na grilu s domácím bylinkovým máslem

Hovězí steak na grilu s domácím bylinkovým máslem

Hovězí steak na grilu s domácím bylinkovým máslem
Hovězí steak na grilu s domácím bylinkovým máslem

 

Ingredience: 800g hovězího roštěnce, 100g másla, ½ hrsti bazalky, ½ hrsti petržele, ½ hrsti pažitky, pár lístků oregana, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř, limetková kůra

 

Postup: Hovězí roštěnou nakrájíme na 4 stejně velké plátky, naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme uležet do druhého dne v chladu. Povolené máslo na pokojovou teplotu dáme do misky. Na prkénku si nadrobno nasekáme všechny druhy bylinek a přidáme k máslu. K máslu přidáme také nastrouhanou limetkovou kůru a osolíme a opepříme. Metličkou máslo důkladně promícháme, aby se bylinky dokonale rozprostřely po všech částech rovnoměrně. Bylinkové máslo pak necháme ztuhnout například ve srnčím hřbetu, ve formě na muffiny nebo pomocí potravinářské folie balíme do válečků. Vložíme ztuhnout do lednice. Maso druhý den vložíme na prudce rozpálený gril a grilujeme 2 minuty z každé strany, pak stáhneme teplotu grilu a necháme další 2,5 minuty z každé strany dopékat. Na talíř dáme maso a necháme, aby se po něm roztékalo i bylinkové máslo.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory

Zdroj – Specializovaný web o steacích

Related Posts