Hovězí steak s grilovanými zeleninovými špízy

Hovězí steak s grilovanými zeleninovými špízy

Hovězí steak s grilovanými zeleninovými špízy
Hovězí steak s grilovanými zeleninovými špízy

Ingredience: 300 g hovězího masa, 300 g zeleniny dle vlastního výběru – papriky všech barev, žampiony, cuketa, lilek, baklažán a tak dále, sůl, olivový olej, pepř, červené víno, bílé víno, worcester, vinný ocet, sušená šalvěj, hnědý cukr, větvička rozmarýnu na ozdobu

 

Postup: Nejprve si nachystáme maso, omyjeme, osušíme a vložíme do marinády přes noc. Na marinádu si smícháme olivový olej, sůl, pepř, bílé víno, vinný ocet, sušenou šalvěj, worcester a hnědý cukr. Druhý den si rozpálíme gril a maso grilujeme zprudka po obou stranách. K tomu si připravíme zeleninový špíz. Veškerou zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Můžeme napichovat v tomto pořadí – žampion, rajče, cuketa, zelená paprika, baklažán, červená paprika, nicméně není nikde psáno, že to musí být takto, a že musí být zrovna tahle zelenina. Každý si dá takovou, jaká mu vyhovuje, pokud třeba nemá rád cuketu nebo baklažán, klidně se dá vyměnit za jinou. Hotové špízy osolíme a opepříme. Ještě je tzv. poválíme v olivovém oleji a můžeme je dát grilovat. Hotové maso i špízy si vyndáme na talíř a ještě ozdobíme větvičkou rozmarýnu. Už doplníme jenom přílohou a dáme se do jídla.

 

Vhodná příloha: brambory

Related Posts