Hovězí steaky na rozmarýnovo-chilli marinádě

Hovězí steaky na rozmarýnovo-chilli marinádě

Hovězí steaky na rozmarýnovo-chilli marinádě
Hovězí steaky na rozmarýnovo-chilli marinádě

Ingredience: 300 g hovězí maso, sůl, olivový olej, česnekové grilovací koření, dijonská hořčice, pepř, sušený rozmarýn, chilli koření, koriandr, sušený tymián, větvička rozmarýnu, červená paprika, žampiony, chilli paprička, cuketa, mandarinka

 

Postup: Hovězí maso je sice tvrdší než vepřové, což v praxi znamená, že jeho příprava trvá déle, ale to je případ klasických tepelných úprav. U grilování je to něco úplně jiného. Tím, že se maso vloží do marinády, tak změkne a potom je kratší doba jeho procesu při samotném grilování. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, chilli koření, sušený rozmarýn, koriandr, sušený tymián a dijonská hořčice. V této směsi necháme maso marinovat pět hodin. Po uplynutí doby, která je v tomto případě potřebná při marinování, si rozpálíme gril a grilujeme zprudka po všech stranách. Během procesu grilování se může maso ještě zastříkávat olivovým olejem. Když už je na grilu, tak na něj položíme větvičku rozmarýnu. Stačí po jedné straně, aby natáhlo tzv. čerstvé aroma. K masu si ještě přihodíme na gril zeleninu, červená paprika, překrojená na půlky, cuketa na plátky, plátky žampionů a chilli paprička vcelku, ještě navíc plátek mandarinky. Všechnu zeleninu musíme ještě předtím potřít směsí z olivového oleje a česnekového grilovacího koření. Když je vše hotové, vyndáme na talíře a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: zelenina, brambory, omáčky

Related Posts