4 plátky (tzv. falešná nebo pravá svíčková, celkem asi 600 až 800 g), 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře
Maso krátce opláchneme pod vydatným proudem tekoucí vody a osušíme. Asi 1 hodinu před vlastním grilováním pokapeme maso směsí oleje s pepřem a po chvilce je naložíme do zbylého oleje. Občas maso obrátíme. Před vlastní úpravou pak maso mírně prohněteme. Gril dobře rozpálíme a rošt naolejujeme. Plátky masa částečně zbavíme oleje pomocí krepového papíru nebo silnějšího papírového ubrousvacími kleštěmi nebo dvěma dřevěnými lžícemi. Solíme před podáváním.
Doba přípravy: 1 hod. 20 min.
Jak zjistíme, zda je maso dostatečně propečené: Abychom se přesvědčili o tom, že plátky (steaky) jsou uvnitř propečeny pěkně došťavnata a dorůžova a nikoliv jen dokrvava, lehce jejich povrch stiskneme: správně grilované maso je možno při této „zkoušce“ právě jen lehce zmáčknout. Cítíme-li, že maso je po celé ploše ještě více méně měkké, pak je uvnitř zcela jistě ještě krvavé. Naproti tomu maso velmi rychle ztuhne (tj. stane se lehkým stiskem nestlačitelným), když stupeň jeho propečení překročení optimum.