Špikovaná hovězí pečeně

1 kg zadního hovězího masa, 150 g slaniny vcelku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli, ½ lžičky bílého pepře

Odstávající kousky masa odřízneme a pečeni ovážeme nerezovým drátem. Slaninu nakrájíme na tenké dlouhé proužky (asi ½ cm) a pečeni hustě prošpikujeme. Hořčici smícháme s olejem. Pečeni nasadíme na rožeň, do masa zapíchneme rožnicí vidličky a pečeni rožníme při otáčení celkem 40 – 60 minut (podle stupně žádaného propečení). Pečeni během grilování často potíráme olejem a krátce před servírováním okořeníme solí a pepřem.

Příloha: bylinková rajčata, žampióny, bílý chléb.

Doba přípravy: 1 hod. 10 min.

Related Posts