Jehněčí kotletky v alobalu s rybízem a švestkami

Roasted Lamb ChopsIngredience: 4 jehněčí kotlety s kostí, 100g kompotovaných švestek, 150g rybízu, 2 chilli papričky, snítka rozmarýnu, špetka kardamonu, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50g másla

 

Postup: Jehněčí kotlety můžeme nechat vcelku nebo rozdělit na 4 plátky. Raději porcujte až po tepelné úpravě. Z kotlet odstraníme blány a jemně nařízneme povrch masa, aby se dovnitř lépe dostala chuť. Maso připravíme na alobal. K masu přidáme ještě kompotované švestky,  rybíz, nasekaný česnek, chilli, kardamon, osolíme a opepříme. Nakonec dáme máslo a rozmarýn a kotlety zabalíme. Necháme uležet maso přes noc v chladu a druhý den dáme grilovat. Grilujeme 1 hodinu na středním ohni. Pak maso vyjmeme z alobalu a necháme ještě 10 minut opéct. Teprve nyní maso naporcujeme na plátky a při servírování doplníme zbylým obsahem v alobalu.

© Maksim Shebeko – Fotolia.com

Vhodná příloha: bramborová kaše

Related Posts