Špíz z lilku a lososa

Grilled eggplantIngredience: 600g lilku, 600g lososa, 4 stroužky česneku, 6 lístků bazalky, citron, olivový olej, sůl, mořská sůl, mletý pepř

 

Postup: Nejprve si lilek nakrájíme na kolečka o síle 1cm. Kolečka lilku vložíme do misky, kam přidáme ještě nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl  a pepř. Obsah misky zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Lososa nakrájíme na stejně velké kousky jako lilek. Maso dochutíme pouze mořskou solí, pepřem a citrónovou šťávou. Také necháme marinovat 2 hodiny. pak napícháme střídavě lilek a lososa na grilovací jehlu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 8 minut a potíráme čistým olivovým olejem. Před servírováním můžeme maso a lilek sundat z jehly.

© Maksim Shebeko – Fotolia.com

Vhodná příloha: celozrnný chléb

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1