Ingredience: 600g lilku, 600g lososa, 4 stroužky česneku, 6 lístků bazalky, citron, olivový olej, sůl, mořská sůl, mletý pepř
Postup: Nejprve si lilek nakrájíme na kolečka o síle 1cm. Kolečka lilku vložíme do misky, kam přidáme ještě nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Obsah misky zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Lososa nakrájíme na stejně velké kousky jako lilek. Maso dochutíme pouze mořskou solí, pepřem a citrónovou šťávou. Také necháme marinovat 2 hodiny. pak napícháme střídavě lilek a lososa na grilovací jehlu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 8 minut a potíráme čistým olivovým olejem. Před servírováním můžeme maso a lilek sundat z jehly.
© Maksim Shebeko – Fotolia.com
Vhodná příloha: celozrnný chléb