1 jehněčí kýta (asi 1 – 1,5 kg); 1,5 litru hovězího vývaru, 2 stonky pórku, 2 – 3 mrkve, 1 petržel, 1 list libečku nebo lžička polévkového koření, 1 lžička soli, nať z jedné petržele; na potírání: 4 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce hořčice.
Jehněčí kýtu důkladně omyjeme a zbavíme všech blan a viditelného tuku. Na mase by měla zůstat jen tenká vnější tuková vrstvička. Vývar uvedeme do varu a asi 1 hodinu v něm vaříme maso spolu s kořením a nakrájenou polévkovou zeleninou. Maso pak vyjmeme, necháme odkapat a mírně vychladnout. Mezitím rozehřejeme gril, kýtu potřeme směsí oleje, octa a hořčice a grilujeme tak dlouho, až je pěkně křupavá a zbarvená dozlatova; toho docílíme asi po 15 minutách při středním žáru.
Doba přípravy: 1 hod. 30 min.