Ingredience: 300 g jehněčího masa, olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, vlašské ořechy, cibule, majonéza, zlý jogurt, cukr, pepř, jablka
Postup: Jehněčí maso se negriluje tak často jako hovězí nebo vepřové, nicméně když už se k němu sáhne, tak je to s mírným despektem. Je to vlastně z prostých důvodů – jednak na to lidé u nás nejsou příliš zvyklí a pak má jehněčí zvláštní mléčné aroma, kterého se dost těžce zbavuje, avšak dnes přikročíme ke speciální přípravě. Jehněčí maso si nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Přikročíme dále k míchání speciální marinády. Do misky si dáme olivový olej, sůl, plnotučnou hořčici a namleté vlašské ořechy. V této směsi necháme maso přes tři dny -72 hodin. Jde hlavně o to, aby se maso zbavilo svého pachu, tak pro něj typického. Po uplynutí této lhůty se maso vyndá z marinády a vkládá se na rozpálený gril, kde se griluje zprudka. Hotové se vyndá na talíře a může se chystat příloha. Opět to bude trochu netradiční salát, tentokrát s použitím cibule. Oloupeme cibuli, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na proužky. Nyní ji dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou, necháme okapat. V misce si smícháme majonézu, bílý jogurt, cukr, sůl a pepř. Do této směsi přidáme oloupaná, pod tekoucí vodou omytá a osušená jablka a cibuli – vše důkladně promícháme. Hotové podáváme k jehněčímu.
Vhodná příloha: saláty