Ingredience: 300 vepřových žeber, olivový olej, sůl, černé pivo, světlé pivo, grilovací koření, celer, ocet, zelená paprika, šunka, sterilovaná okurka, zakysaná smetana, bílý jogurt, pepř, česnek, petrželka nebo pažitka
Postup: Vepřová žebra jsou klasika, ale dnes dámy prominou, bude to hlavně pro pány. Půjde to velmi jednoduchým způsobem. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu z těchto čtyř věcí – černé pivo, světlé pivo, sůl a grilovací koření. V této směsi necháme vepřová žebra tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty je vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde bude zprudka grilovat. Hotová žebra si vytáhneme na talíře a můžeme si ještě připravit doplněk. Bude se jednat o netradiční salát. Celer si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Uvaříme ho v mírně osolené a okyselené vodě. Uvařený nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zelenou papriku rozkrojíme, vyndáme zrníčka, také omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a též nakrájíme na nudličky stejně jako šunku. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky, přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a můžeme ještě přisypat jemně nasekanou petrželku, případně pažitku. Tento salát podáváme k připraveným grilovaným žebrům.
Vhodná příloha: saláty, pečivo